Супер Русе
Сайтът на свободните Русенци
 
Забраниха на граждани да влязат в сградата на Община Русе

     Това се случи на 20 декември в 10:30 часа, когато Бойко Никифоров и още две гражданки на Русе се опитаха да влязат в сградата на Община Русе, за да се запознаят с заявеното инвестиционно намерение, за нови мощности на завода за леене на алуминиеви авточасти "Монтюпе" в Русе.

Гражданите отидоха в сградата на общината по обява на сайта на община Русе, че в отдел Екология  се намира заявлението на "Монтюпе". Служителите на пропуска се опитаха да ги върнат, въпреки, че на съобщението на общината ясно е записано, че заинтересованите могат да видят инвестиционното намерение всеки работен ден от 9:30 до 12:00 и от 13:00 до 15:00 часа в стая №4 на трети етаж в сградата на т.н. малка община. Наложи се Никифоров да прочете на пазачите, закаченото точно срещу тях съобщение на общината. Те се обадиха на съответния телефон и вместо да дадат пропуск на гражданите и да ги пуснат в сградата им казаха, че ще дойдат да ги вземат от портала . След половинчасово чакане, гражданите се обадиха да разберат, ще идва ли някой или не. Малко по-късно на портала дойде едно момиче с папката в ръка и каза, че не може да влязат в общината, а ще гледат документите на портала. Повече от 200 листа, бяха прегледани "на крак".

Никифоров коментира случая така: " Нищо ново под слънцето, не сме изненадани, все едно не знаем кой е кмет. Притеснително е , че в случая става дума за замърсяването на Русе от "Монтюпе". Преди изборите за президент, кметът и общинските съветници се състезаваха кой да декларира пръв, че няма да остави Русенци да дишат отровите. Днес не ни пуснаха в общината, въпреки, че става дума за същото. Явно никой не иска решаване на проблема, а само плямпа преди избори... Има ли някой който още му вярва?"

 

Новост в община Русе, с кмет Пламен Стоилов (предложен от Бойко Борисов) е, че гражданите, които искат да преглеждат инвестиционните намерения, трябва да ги гледат "на крак" на входа на общината.  Вижте видеото за да се убедите.

Последни публикации:

 Увисна "гордостта" на русенския кмет

Видимите резултати на ГЕРБ в Русе

Въздухът на Русе, Кой е виновен?

"Селските попове" в общински съвет

Забраниха на граждани да влязат в община Русе